OVER ONS

In ons restaurant doen we er alles aan om u een onvergetelijke ervaring te bezorgen


WIE ZIJN WIJ?

Wij, Boukje van der Veen en Stefan de Jong, zijn de trotse eigenaren van Restaurant de 3 Harinkjes in Hindeloopen. En zijn, samen met ons team, altijd bezig met gastvrijheid, gezelligheid en vooral lekker eten en drinken. Op ons menu staat vlees, vis en vegetarisch! Wij laten ons tijdig informeren over nieuwste trends en werken met wisselende en smaakvolle gerechten.

Restaurant de 3 Harinkjes heeft twee restaurantgedeeltes. Het knusse restaurant met een gezellige bar op de begane grond met daarbij een ruim terras en het sfeervolle restaurant op de bovenverdieping met bijbehorend dakterras. Hier kunt u genieten van het eten met mooi uitzicht en de prachtige zonsondergangen. Dit treft u nergens anders in Hindeloopen. Tijdens de zomervakantie hebben wij een lunchkaart met heerlijke koude en warme lunchgerechten. Uiteraard kunt u ook gezellig aanschuiven voor een kopje koffie of thee met gebak of een borrel met een bijpassende borrelplank. Vanaf 17.00 serveren wij de gerechten van de menukaart. We bieden een ruime keuze uit heerlijke vlees-, vis- en vegetarische gerechten.

LOCATIE

Restaurant de 3 Harinkjes is gemakkelijk te vinden in Hindeloopen, aan de zeedijk schuin tegenover het blauwe reddingsboothuis. Per auto is het restaurant goed bereikbaar. Het dichtstbijzijnde parkeerterrein is op loopafstand, vlakbij de haven. Dit parkeerterrein is vrij toegankelijk. Via het openbaar vervoer is Hindeloopen bereikbaar met de trein. 

Elfstedenstad Hindeloopen is erg in trek bij toeristen en watersporters die veelal in het voor-, najaar en de zomer deze schilderachtige Elfstedenstad bezoeken. Hindeloopen heeft een grote jachthaven en de haven waar veel passanten aanmeren voor een verblijf in Hindeloopen.

Ook is er voldoende cultuur en bezienswaardigheden. Zo is er de Westertoren uit 1593, de hervormde kerk uit 1632, het Museum Hindeloopen en het Eerste Friese Schaatsmuseum. Hindeloopen had vroeger zijn eigen klederdracht. Tegenwoordig toont alleen de folkloristische zang- en dansgroep "Aald Hielpen" de klederdracht nog bij optredens in Hindeloopen of ver daarbuiten, tot Amerika en Japan toe. Ook de Hindelooper schilderkunst is wereldwijd bekend. In Hindeloopen wordt zelfs een eigen taal gesproken, het Hylpers. 
Bellen
Instagram